PARSABAN

Niet iedereen associeert Iran met een vakantieland. Velen denken bij Iran aan politiek en religieus extremisme. Dat heeft voor- en nadelen.Het nadeel is dat de veelal negatieve berichtgeving in de media de beeldvorming over Iran en zijn bevolking te veel beïnvloedt.Het voordeel is dat de vreemdeling die het land bezoekt aangenaam verrast wordt door de zeer gastvrije en onbaatzuchtige bevolking.
De Iraniërs willen graag veel vertellen en veel luisteren!De vreemdeling die naar Iran reist, zoekt meestal meer dan alleen winkelen in de Bazaar en waterpijp roken op een plein.

Parsaban richt zich op deze categorie reizigers die verder willen kijken dan de algemene berichtgeving.Iran is de op één na oudste natie ter wereld met vele kunstschatten uit zijn pre-islamitische en islamitische bestaan. Dit maakt een bezoek aan Iran meer dan de moeite waard.
Parsaban reikt u de hand om kennis te maken met dit land met zijn millennia oude cultuur en intrigerende bevolking.Parsaban organiseert al sinds 2008 een beperkt aantal exclusieve cultuurhistorische reizen naar Iran met reisleiding op academisch niveau. Tijdens onze reizen maakt u kennis met de Iraanse (kunst)geschiedenis en cultuur vanaf de oudheid tot heden.

Bij de reizen is inbegrepen een scala aan lezingen over (kunst)historische en politieke thema’s.
Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een Iraanse culturele instelling te bezoeken en kennis te maken met het leven en werk van getalenteerde kunstenaars.Voorafgaand aan uw reis kunt u geheel kosteloos deelnemen aan de Cursus Iran en een inleidende cursus Perzisch. U zult ervaren dat enige kennis van Iraanse taal en cultuur vele deuren voor u open maakt en uw reiservaring des te intenser!

Ons actueel aanbod cultuurhistorische reizen Iran

"Kooplieden, dichters en pelgrims"
18 dagen

Vertrek: 30-09-2021 , 13-03-2022

"Rozentuinen & paleizen"
15 dagen

Vertrek: n.n.b.